woensdag 8 maart 2017

bosklassen dag 2

Vanmorgen liep onze wekker al vroeg af. En ja, zelfs na nacht 1 waren er al enkele kinderen die nog sliepen toen we ze wakker gingen maken. Na een stevig ontbijt vertrokken we op aardrijkskundige wandeling. We leerden over meanders, het ontstaan van grotten, de maretak, plateaus, … Onze bestemming was ‘Warre’. Een dorpje op 2,5 km van Durbuy, maar waarvoor we wel een stevige klim moesten afleggen. Onderweg hielden we halt om onze lekkere appel op te eten. Voor de terugweg konden we kiezen tussen 2 wegen: een makkelijke, korte weg of een avontuurlijke, langere weg. Iedereen geraakte tijdig terug op het domein van LPM. ’s Middags konden we weer genieten van een heerlijke maaltijd. Deze keer stonden er everzwijnballen op het menu. We moeten eerlijk zijn. Ze hebben gesmaakt.

In de namiddag werden we opgewacht door 3 gidsen. Zij gingen ons wegwijs maken in wildcraft. We leerden hoe we in het bos konden overleven. We maakten waterdichte kampen, leerden hoe we vuur konden maken met een firesteel en we mochten ook marshmellows verwarmen aan het vuur. Ook vandaag bleven we weer gespaard van de meeste regen. 1 pittige bui, maar voor de rest bleef het droog. ’s Avonds kregen we opnieuw een warme maaltijd voorgeschoteld…. Spaghetti! We konden ook eindelijk genieten van een douchke. Fris gewassen begonnen we aan de avondactiviteit. De fopspelen zorgden voor enkele hilarische taferelen. Er werd ook tijd gemaakt om kaartjes te schrijven. Het was weer een meer dan gevulde dag. Slaapwel en tot morgen.


3 opmerkingen:

 1. Heel leuk om elke dag een verslag van jullie avonturen te lezen. Het is precies alsof ik er zelf bij ben. �� Geniet ervan want het is een unieke ervaring.
  Groetjes, VĂ©ronique (mama van Lenka K.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi te zien dat jullie van de natuur genieten , ik ben echt jaloers.geniet maar goed. mama van Silke . V . M

  BeantwoordenVerwijderen