maandag 6 maart 2017

Bosklassen dag 1

Een beetje zenuwachtig verzamelden we vanmorgen op de speelplaats. Hier en daar werd een klein traantje weggepinkt, maar al bij al viel het afscheid heel goed mee. Klaar om te vertrekken richting de Ardennen. Onderweg werden we nog even tegen gehouden door de wegenpolitie. Luc Alloo was er jammer genoeg niet bij. Na een grondig onderzoek van meer dan een half uur (kaartlezer deed het niet) mochten we eindelijk onze trip verder zetten. We hadden super geduldige kinderen in de bus. Om 12 uur arriveerden we op LPM en kon het gesleur met de bagage beginnen. Sommige kinderen merkten toch dat een grote koffer niet altijd handig is op steile trappen. Nadien konden we aan tafel gaan voor een heerlijke maaltijd: kervelsoep, kip, curry, rijst en een lekker dessertje. Na het middageten werden we in het centrum van Durbuy verwacht voor een geschiedeniswandeling. We leefden ons in de Middeleeuwen in. Het 5de vocht zelfs een veldslag uit met het 6de in de straten van Durbuy. Vele legendes passeerden de revue en Jan van Bohemen heeft geen geheimen meer voor ons. Na een mooie klim naar het uitkijkpunt wachtte ons een afdaling waar we trappen moesten tellen. We telden 163 treden. Beneden werden we verwend met een 4-uurtje. Terug aangekomen op LPM konden we onze kamers installeren. Om 18 uur werden we opnieuw verwacht in de refter. Na de broodmaaltijd vierden we Joppes verjaardag. Als avondactiviteit stond er een doequiz op het programma. De 4 klassen streden tegen elkaar. Uiteindelijk mocht 6A zegevieren. Als slotactiviteit deden we een reflectorentocht in het bos achter LPM. Spannend in het donker, maar heel leuk. Moe maar voldaan kropen we in ons bed. Hopelijk voor een goede en lange nacht! Slaapwel.


1 opmerking:

  1. Beste Durbuygangers,

    Dag 1 zorgde blijkbaar al voor veel plezier. Dat de politie de bus aan de kant zette, was misschien wel omdat het een echte luxecar was ;-)
    Volgens het sms-je dat ik ontving zijn jullie droog gebleven. Dat kunnen de achterblijvers niet zeggen ; maandag was kletsnat. Geniet van jullie bosklassen. Morgen breng ik juf Gita en geniet ik van een dagje bij jullie. Tot morgenvroeg !
    meester Danny

    BeantwoordenVerwijderen