woensdag 11 maart 2015

Bosklassen Durbuy dag 3

Vanmorgen was het weer tijd om onze T-shirts uit te delen. Deze keer vielen Kwan, Yente, Fleur, Sterre en Carsten in de prijzen. Onze pechvogel van de dag was onze zieke Kwan. (die gelukkig al terug veel beter is) Als rots kozen we Yente. Zij is een echte rots voor haar Poolse klasgenootje. Leuk om te zien, Yente! Gelachen hebben we al heel veel, maar een echte smiley is toch wel Fleur. Heel wat kinderen hebben hun grenzen al moeten verleggen en een voorbeeld daarvan is Sterre. We kozen haar als doorbijter. Onze Carsten is een echte genieter. Zijn gezicht spreekt hier boekdelen.
Na het ontbijt maakten we ons klaar voor de aardrijkskundige wandeling naar Warre. We herhaalden onze kennis over de Ourthe en de grotvorming. We oriƫnteerden ons met de stafkaart van Durbuy om zo richting Warre te trekken. Dit was een lange tocht, maar toch konden we genieten van vele mooie uitzichten.
's Middags mochten we weer aan tafel gaan. FRIETJES!!!!! Wat een droommaaltijd. En of dat nog niet genoeg was, kregen we een frisco als dessertje. Ja, ja. Er werd gesmuld!
Deze namiddag stond rappel, klimmen en apenbrug op het programma. Wij, de juffen, kunnen weer trots zijn op onze kinderen. De sfeer onder de kinderen is echt optimaal. Elkaar helpen en aanmoedigen is daar een voorbeeld van.
Na dit avontuur keerden we terug naar LPM. Meester Danny nam de kinderen met nog veel energie (dat waren er veel) mee op een leuke omweg. Deze weg was voor echte durvers.
Na de broodmaaltijd met soep maakten we ons klaar voor de grot. Hier aangekomen kregen we een legende te horen over deze grot. Dit zorgde voor extra bange hartjes. Toch slaagde iedereen erin om de grot binnen te gaan. Gelukkig is iedereen er ook terug uitgekomen. Alleen juf Stien had het hier een beetje moeilijk mee. :-)
Een douche konden we nu wel gebruiken. Deze avond zal er niet lang gewaakt moeten worden. De vermoeidheid begint door te wegen. Slaapwel en tot morgen.

5 opmerkingen:

 1. Hoi allemaal. Dit klinkt allemaal erg stoer. Na deze week kunnen we jullie volgens mij overal droppen. Jullie overleven het wel door kampvuren te maken, stafkaarten te lezen, door grotten te kruipen,......
  Maar kom vrijdag toch maar lekker weer naar huis hoor.
  Groetjes van Kathleen, mama van Nele

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey durvers! Wat een avonturen beleven jullie daar! Er zijn er veel jaloers hoor! Jullie zijn echte gelukzakken. Geniet nog maar maar vergeet niet terug nr wechel te komen he? We wachten jullie op na nog 2x slapen. Veel groetjes aan onze arne maar ook a heel jullie groep! En natuurlijk die supper juffen en meester ook veel groetjes! Van fam boeckx achter t school.;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Klavernestjes!!! Wow, wat hebben jullie daar al veel plezier gemaakt!!! En wat leuk dat we jullie kunnen volgen op deze blog, Zo vangen we af en toe een glimp van onze jongens of meisjes. Terwijl jullie wss niet denken aan thuis, zijn wij de dagen al aan het aftellen, Aangezien ik de blog s'morgens lees, is het nog 1 dagje slapen!!! Joepi want met 1tje minder is het toch niet zo leuk! Vele groetjes aan jullie allen en vooral voor mijn stoere Jaydee een dikke knuffel van mama, papa, broer en ook van je kleine zus, die je al heel hard heeft gemist ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. aan Tuur en aan alle bosklassers, Maak er nog een leuke- laatste- fuifavond van !!! veel plezier en blijf lachen :):) veel liefs, mama Tuur De Vry
  PS: en ook al zal ze't nooit toegeven: de grote zus heeft je toch gemist !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ho spijtig dat ik er ni bij ben ! (als jullie een foto van "Warre" hebben, wil ik die wel eens zien :) ). Veel plezier nog ginder!
  groetjes van Warre

  BeantwoordenVerwijderen