maandag 9 maart 2015

Bosklassen dag 1

Vanmorgen om 20 voor 9 verzamelden we op het perron in Tielen. Na afscheid genomen te hebben van onze ouders konden we vertrekken richting Lier. Daar zijn we overgestapt op de trein naar Leuven. Vandaar gingen we richting Luik. Ten slotte namen we daar de trein tot in 'Barvaux'. De treinreis is heel vlot verlopen. Onderweg mochten we genieten van heerlijke zelfgebakken cake. Dankjewel mama van Janne! Na een hele voormiddag gereisd te hebben, hadden we grote honger. In LPM mochten we onmiddellijk aan tafel. We genoten van een warme maaltijd: soep, puree met gebraad en wortelen en erwtjes. We kregen ook nog een lekker dessertje: pudding met speculaas.
Na het eten mochten we onze spierballen bovenhalen om onze koffers op de juiste plaats te krijgen. We waren allemaal vlug geïnstalleerd. We hebben wel echte rommelaars bij. :-)
Om half 3 vertrokken we richting het stadje Durbuy om daar de geschiedenis van Durbuy te ontdekken. Geen saaie uitleg, maar met de nodige animatie was dit een heel leerrijke ervaring. Zelfs het zonnetje was van de partij. Zalig genieten. Als 4-uurtje kregen we een wafel en drankje. Dit was voldoende om er weer tegenaan te gaan. Via een klein bospad moesten we naar boven klauteren. Boven aangekomen hadden we een fantastisch uitzicht over Durbuy. Daarna gingen we terug richting LPM. Om 18 uur mochten we terug aan tafel aanschuiven voor een broodmaaltijd. 's Avonds maakten we kennis met Jean en Jeanne Van Bohemen. Ze vroegen onze hulp om hun schat terug te vinden. Heel de week door zullen we letters moeten ontdekken die ons naar de schat zullen leiden. Als avondactiviteit speelden we nog een leuk spel. De 4 klassen moesten het tegen elkaar opnemen met verschillende opdrachtjes. 6A was eindwinnaar! Iedereen was super enthousiast. De decibels scheerden hoge toppen. Na een slotdrankje mochten we aan ons avondritueel beginnen: wassen, tanden poetsen en rustig babbelen of lezen op het bed. Om 22 uur gingen de lichten uit. Nu is het stil, maar slapen .... doen sommigen nog niet. Tot morgen.8 opmerkingen:

 1. Een héééééééééél gelukkige verjaardag voor Senne. Leg hem daar maar eens goed in de watten. Snoepjes en chips gaan er bij hem altijd in :). Dikke kussen van tante Heidi en pépé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Lopke een gelukkige verjaardag van ons allemaal xxx Maak er een leuke dag van en geniet van je vakantie groetjes mama - papa en Seppe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey allemaal hebben jullie goed geslapen? Ik zie dat jullie daar al direct kunnen feesten? Een gelukkige verjaardag aan de jarigen en veel groetjes aan onze kapoen Arne.
  Geniet van jullie dagen samen in groep en veel plezier!
  Tot snel
  groetjes van Mama papa Quinten en onze woef Aiko (van Arne)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag allemaal !!! Ik heb het al lang gezien, het is daar supertof! Een dikke knuffel voor al die fijne klasgenoten en een klassikale knuf voor de juffen! Knuffel ze maar eens plat ;-) Julián en Nikolaas: genieten maar van dit avontuur! Que les vaya bien! mama Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ho spijtig dat ik er ni bij ben ! (als jullie een foto van "Warre" hebben, wil ik die wel eens zien :) ). Veel plezier nog ginder!
  groetjes van Warre

  BeantwoordenVerwijderen