woensdag 21 november 2012

Dag 1 Boerderijklassen 2012

Hallo allemaal,

Deze voormiddag moesten we nog even wachten voor we naar onze kamers konden. We hebben toen aan Wortel al laten horen dat Wechel was aangekomen door met z'n allen luidkeels ons boerderijlied te zingen.
Nadat we gezongen hadden heette de boerin ons welkom en mochten we naar onze kamers. Dat was al een spannend begin, want we wilden wel weten of we in't blauw konijn, groen varken, ... mochten slapen. Dan hebben we ons bedje gedekt. Als we tenminste onze kussensloop en hoeslaken vonden! Gelukkig waren er nog redders in nood, de juffen en de meester. We zijn dan buiten een zoekspel gaan spelen in groepjes. De juffen hadden foto's opgehangen en wij moesten aan de hand van teksten de juiste foto's raden. Dan kregen we een puzzelstuk en zo moesten we er 16 verzamelen. Op deze manier leerden we het domein al een beetje kennen. Van zo'n zoektocht kregen we natuurlijk een reuzehonger. We kozen een plaatsje in de eetzaal en de geraspte kaas stond al op tafel... jaja, we aten overheerlijke spaghetti! Als nagerechtje smulden we nog een lekker ijsje. Nadat we ons buikje rond hadden gegeten sloten we het zoekspel af. Om 14 uur was het tijd voor onze eerste boerderijactiviteit. We werden in 5 groepen ingedeeld. Twee groepen deden de dierenverzorging, een groep heeft rond graan gewerkt (pistolets bakken), een groep heeft de melkverwerking gedaan (choco maken) en de vijfde groep heeft wol verwerkt (weven). Alle groepen waren na de activiteit heel enthousiast, dus kan er morgen met een leuk gevoel doorgeschoven worden. Hierna kregen we nog een lekkere appel en boudoirkoekjes als vieruurtje. Na dit vieruurtje konden 2 groepen samen met de boer alle dieren gaan voederen. De andere 3 groepen mochten op hun kamer een gezelschapsspelletje spelen. Als avondmaal aten we boterhammetjes met beleg of choco. Als avondactiviteit had meester Danny voor ons nog een zaklampentocht in petto. Al een geluk dat meester Danny een goede gids was of misschien toch niet... onze broeken hadden alleszins niet meer hun originele kleur! (vol slijk dus!)
Na een leuke zangstonde zijn we om half 9 ons bedje ingedoken. We kijken al uit naar morgen!!!
1 opmerking:

  1. Hey lieve boertjes en boerinnetjes ! Het ziet er daar zeer leuk uit ! Ben benieuwd naar al jullie verhalen ! Het zonnetje is alvast van de partij dus deze dag kan al niet meer stuk ! Nog heel veel plezier ginder, het zal maar stil zijn seffens op de speelplaats !!!
    Lieve groetjes en dikke knuffel aan al de diertjes daar he !
    Annelies

    BeantwoordenVerwijderen